Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Regjeringen foreslår merverdiavgift på alternativ behandling i statsbudsjettet 2021

Det har kommet lite signaler på at regjeringen ville snu i sitt ønske om å innføre merverdiavgift på alternativ behandling og i statsbudsjettet som i dag ble lagt frem foreslår regjeringen å oppheve unntak i merverdiavgiftsloven for alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling.

Det var knyttet noe spenning til hvilket kompromiss regjeringen skulle få med FRP, som på sin side har stått på for å autorisere osteopati og naprapati. Det virker som kompromisset ble satt og forklart i siste avsnitt i pressemeldingen fra regjeringen:

Regjeringen har til vurdering om enkelte nye personellgrupper skal kunne autoriseres i henhold til helsepersonelloven. Behandlinger utført av autorisert helsepersonell innenfor sitt fagområde omfattes av unntaket fra merverdiavgift for helsetjenester. For osteopater og naprapater foreslås derfor unntaket videreført frem til regjeringen har tatt stilling til om disse skal autoriseres som helsepersonell.

 

 
I budsjettkalenderen på regjeringen.no ser vi at vi fortsatt har frem til november/desember på å påvirke Stortinget i denne saken. I skrivende stund er det i underkant av 15 000 signaturer på oppropet mot fjerning av momsfritaket, i tillegg til at det er samlet flere hundre fysiske underskrifter.

Vi vil fortsette vårt samarbeid med aksjonsgruppa i Mvafribehandling og vi har et par måneder på å påvirke politikere og også få flere underskrifter. Les mer om aksjonen og last ned underskriftslister på mvafribehandling.no

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *