Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem
Bilde_osteopati-behandling

Nærmer det seg autorisasjon for osteopater og naprapater i Norge?

Det er snart 30 år siden Helsepersonellregisteret ble oppdatert med en ny helseprofesjon. Sist det skjedde var i 1989, det var kiropraktikk.

Autorisasjon som helsepersonell i Norge gir blant annet rett til å benytte respektiv yrkestittel. Men det handler om mer; og det er pasientsikkerhet. Offentlig godkjenning innebærer en forhåndskontroll, en kontroll som sørger for at nødvendig faglig kunnskap, kvalitet og egnethet er tilstede før man kan benytte seg av en yrkestittel som helsepersonell.

Norsk Osteopatforbund har lenge arbeidet for å få offentlig godkjenning og en beskyttet tittel. Det er mange medlemmer i NOF og NNF som står klare for å hjelpe pasienter i det norske helsevesen. En autorisasjon kan bidra til å redusere helsekøer når det kommer til fysikalsk behandling.

Både Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er åpne for en slik godkjenning, skriver Dagbladet.

«I 2014 fikk yrkesgruppene avslag på søknaden om autorisasjon. Denne gang føler de seg trygge på å vinne fram»

 

Eksterne lenker:

 

Fritt Helsevalg er positive til autorisasjon av naprapati og osteopati. Pasientene må få velge selv. Og få subsidiering av staten hvis de velger å få behandling av enten en osteopat eller naprapat, vil være et stort skritt i riktig retning for et friere helsevalg for den norske befolkningen, uavhengig av størrelsen på lommeboka og ikke minst sørge for at helsevesenet prioriterer pasientsikkerheten til de som velger dette som behandlingsform.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *