Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2016

Vinner av brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2016 er:
Jordmorteamet

Nominasjonen:

Jordmorteamet arbeider med å styrke forståelsen av hjemmefødsler som et fornuftig og sikkert alternativ til fødsel på sykehus når forholdene ligger til rette for dette.

Fødsler på sykehus har kommet under stadig sterkere press tidsmessig og økonomisk i de senere år, og de to jordmødrene som utgjør Jordmorteamet har begge lang erfaring fra større institusjoner, før de tok steget og satset på å bygge en virksomhet som tok mer hensyn til de nybakte foreldrene og barna de setter til verden enn det de opplevde man kunne få anledning til i det offentlige systemet. Deres primære strategi er å følge den gravide gjennom hele svangerskapet, og slik skape en større trygghet rundt prosessen det er å sette nytt liv til verden. Jordmorteamet har i det siste år fortsatt sitt arbeid for å styrke den fødendes situasjon, både innenfor og utenfor sykehusene. Men de går utover rollen som profesjonelle utøvere, i det de også organiserer kunnskapsutvikling i fagmiljøene.

Jordmorteamet er på alle måter en fortjent vinner av Brobyggerprisen 2016, de lar gravide kvinner foreta et fritt valg om de ønsker å føde på sykehus eller hjemme. Uavhengig av den vordende mor sitt valg benytter de sin kunnskap og erfaring som jordmødre til å gi kvinner den tryggheten de trenger for å føle seg komfortabel gjennom svangerskapet og under fødselen. Tilbakemeldingene fra kåringen viser prov på at dette er kvinner som gjør en fantastisk jobb og som gir foreldre den oppfølgingen de trenger for å føle seg trygge gjennom svangerskapet.

På sine nettsider skriver de følgende: «Jordmorteamet følger deg gjennom svangerskapet og tilbyr fødselsforberedende kurs, personlige samtaler, hjemmefødsler og akupunktur. Hos oss får du individuell oppfølging av de samme to jordmødrene gjennom hele svangerskapet og – hvis du ønsker det – fødselen hjemme. Du kan være helt trygg på at vi setter ditt svangerskap og din fødsel i front. Vi vektlegger nærhet og kontinuitet, faglig dyktighet og kvalitet i alt vi gjør. Vårt fokus er på deg og barnet du venter!
Uansett hvor du ønsker å føde er du velkommen til oss for oppfølging.»


Utdeling av Brobyggerprisen 2016

I år skal Fritt Helsevalg avholde utdeling i eget arrangement, i motsetning til de foregående år. Utdelingen vil skje torsdag 08. desember kl. 18.00. Under utdelingen vil komiker Jon Schau ha et innlegg, Jordmorteamet vil holde et foredrag med mye annet. Vi håper vi ser deg der.

Sted: Pilestredet Park 7, Domus Medicus-bygget (gamle Kvinneklinikken/Rikshospitalet)

Påmelding: Send e-post til info@fritthelsevalg.no for bindende påmelding. Hvis noe dukker opp og du ikke kan, ber vi pent om at du gir oss beskjed på mail. Har du ikke e-post kan du melde deg på ved å ringe 966 23 173. Det er plass til ca. 100 mennesker i lokalet.

Vi gratulerer Jordmorteamet som vinner av årets Brobyggerpris og gleder oss til utdelingen.

 

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *