Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014

Vinner av brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014 er:

Lege og homøopat Siri Aabel.
Prisen vil utdeles på Norges naturmedisinsk fagkongress på Sundvollen. Vi gratulerer!

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

Lørdag den 25. oktober mottar lege og homøopat Siri Aabel brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014 på

Nordisk naturmedisinsk fagkongress 2014. Dette er det verdt å være med på! Årets store faglige begivenhet!

Siri Aabel er utdannet lege fra Universitetet i Oslo 1984. Etter turnus i Hamar og Larvik jobbet hun en kort periode på Rikshospitalets øyeavdeling. Veien videre ble helsestasjonslege og allmennpraksis, etterhvert sammen med utøvere av alternativ behandling. Inspirert av disse terapeuter valgte hun en tilleggsutdannelse i homeopati på Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN) parallelt med lærerjobb i medisinske fag på Institutt for Helhetsmedisin. Hun har tatt tilleggskurs i urtemedisin, soneterapi, orientalsk diagnose og kinesiologi. Helt fra hennes første år som lege har hennes arbeidsdag derfor vært preget av et lærerikt samarbeid med komplementære terapeuter innen fotsoneterapi, aromaterapi, akupunktur, homeopati og kinesiologi.

En periode fra 1993 til 1999 var hun engasjert i forskning på Universitetet i Oslo. Studier på homeopati og bjørkepollenallergi ble gjennomført og publisert.

Hun etablerte Green Doctors® for at pasienten skal oppleve å bli sett som et helt menneske. Hun samarbeider med mange ulike terapeuter, som deler de samme holdninger. De har et felles ønske om å skape mer balanse og harmoni i valg av utredning og behandling. Målet er å hjelpe pasienten til å bli frisk så fort som mulig og til å ta vare på  god helse.

I møte med pasienten kombinerer hun all sin kunnskap og kan dermed tilby pasienten en annen hjelp enn den vanlige allmennleger kan. Hun tar seg god tid med pasientene, går mer i dybden, kartlegger hele mennesket og leter etter årsaken når hun skal behandle et problem, en sykdom eller ubalanse. Sammen med pasienten legges det en plan – i tråd med pasientens ønsker.

Hennes Curriculum Vitae forteller oss om høy aktivitet, entusiasme og engasjement:

  • Siri Aabel er utdannet lege fra Universitetet i Oslo i 1984
  • Examen philosophicum fra UiO i 1976
  • Hun studerte ved Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN) fra 1987-92
  • Siri Aabel har også undervist hjelpepleiere og sykepleiere i turnustiden
  • Faglærer i anatomi/fysiologi og patologi ved Institutt for Helhetsmedisin i perioden 1986-94 og 1998-2000
  • Undervisning om kroppen i skole og barnehage fra 1988 til 1997
  • Siri Aabel var også medlem  av NRK PULS ekspertpanel fra 2003-2007
  • Siri Aabel etablerte Green Doctors® i 2010

Doktorgradsprosjekt:

«HOMEOPATI-virksomme piller, placebo eller bare magi?» Finansiert av Norges forskningsråd NFR (1995-99):

Ikke godkjent i sin daværende form. Omskrevet til BOK-prosjekt. Elektronisk versjon: ”Er homeopati bare en lyd noen ikke vil høre?”

Faglige interesser:

Barns helse, kosthold, forebyggende medisin, matvare-intoleranser, allergi, kommunikasjon lege/pasient. Hva feiler det pasientene egentlig?

Dette er juryens vurdering:

Siri Aabel som ”Green Doctor” er en lege som bygger broer og jobber integrativt og samarbeider med andre terapeuter, slik at pasienten får det beste av 2 verdener! Hun har gjort mye for å spre informasjon på en objektiv og opplysende måte. Hun har stått i hardt vær for å fronte fakta og sine meninger, og for dette fortjener hun vår hyllest.

Her er noen av Siris egne ord:

DOKTOR, KAN JEG FÅ SNAKKE FERDIG?

Praksisen min har en «grønn» profil, så der det er mulig å velge kostholdsendring tilpasset den enkelte eller urter, akupunktur, homeopati, soneterapi, kinesiologi, massasje, rent vann, luftrenser, grønt kosttilskudd eller andre naturlige veier til god helse anbefaler jeg det før eventuelt kjemisk medisin eller kirurgi. Styrken ved min kombi-praksis er at jeg utreder pasienten slik en lege bør gjøre det. En grundig sykehistorie slik at hele historien kommer med, en grundig sjekk med blodprøver, urinprøve, spyttprøve, eventuelt hårprøve, røntgen, ultralyd, eventuelt MR og så videre. Dette gir trygghet og tillit.

Pasienten synes det er uendelig godt å få tid til å snakke ut og ikke minst at de får lov til å ta med alle plagene de har.

Selv har jeg sagt til mange pasienter opp gjennom årene: Jeg vet ikke hva smertene i magen eller hodepinen eller vektøkningen din kommer av. Vi har dessverre ikke gode nok metoder enda til å finne ut av alle ubalanser og sykdommer.

Jeg har en helt annen forståelse nå. Etter snart 30 år som praktiserende allmennlege har jeg lært masse av å lytte til pasientene, tatt hvert eneste symptom på alvor, og forsøk på finne ut hva som ikke er i balanse hos dem. Min tilleggsutdannelse i homeopati har gitt meg en bedre forståelse av energibegrepet og dermed har jeg mange flere knagger å henge symptomene på.

Alt dette gjør Siri Aabel til en meget verdig vinner av Brobyggerprisen 2014, og vi setter stor pris på at vi har en slik støttespiller i våre rekker!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *