Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2011

Dag Viljen Poleszynski er vinneren av Brobyggerprisen 2011.

Brobyggerprisen 2011 ble tildelt ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski! Fritt Helsevalg fikk endelig gitt den oppmerksomhet og anerkjennelse prisvinneren i mange år har fortjent!

Fritt Helsevalg, ved styreleder Britt Hansen, overrakte Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2011 på Sundvolden under Nordisk naturmedisinsk fagkongress 2011 lørdag 29. oktober.

Poleszynski var en av initiativtagerne til dannelsen av Fritt Helsevalg i Norge. Han må uten tvil være en av de som med størst tyngde og entusiasme i Norge har tatt til orde for et mer helhetlig perspektiv på sykdom og helse, det være seg i fagartikler, populærvitenskapelige artikler, leserinnlegg, foredrag, deltagelse i paneldebatter og i radio og fjernsyn.

Poleszynski er en de fagpersonene som oftest blir kontaktet av pressen for å kommentere villedende oppslag om at for eksempel «vitaminer er farlig». Med sin solide utdanning i ernæring (Cand. scient.) og doktorgrad (dr.philos.) på forholdet mellom alternativ medisin og skolemedisin (senere publisert som boka «Framveksten av medisinske alternativer») er han vel den mest kunnskapsrike og best kvalifiserte til gå imot uholdbare påstander og bidra til brobygging mellom ulike retninger av medisinen. Dette kommer utvilsomt befolkningen til gode.

Poleszynski er også en av initiativtagerne til den nye pasientforeningen ”Foreningen kostreform ved overvekt og sukkersykdommer” (KOS) (der han lenge fungerte som leder), som allerede har hjulpet en rekke mennesker med diabetes og overvekt til å få hjelp for plagene sine gjennom å endre kostholdet.

Sist men ikke minst var Poleszynski en pådriver for dannelsen av Mat&Helse og var magasinets ryggrad siden det ble startet i 2002 til fagredaksjonen sluttet i 2010. I 2010 opprettet han av private midler en ideell stiftelse («Stiftelsen vitenskap og fornuft», SVOF) for å gi ut et nytt helsemagasin («Vitenskap og fornuft», VOF) og på sikt også bidra på andre måter når det gjelder helseopplysning.
Alt dette gjør Poleszynski til en særdeles godt kvalifisert vinner av Brobyggerprisen 2011. Fritt Helsevalg gratulerer, og setter veldig stor pris på at vi har en slik støttespiller å lene oss på!

1 kommentar

  1. Youssef Daif 7 år ago 2. september 2016

    Jeg synes dette med å velge riktig kosthold og supplere med kosttilskudd er en meget vanskelig affære av flere grunner!

    Svar

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *