Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem
Bilde Brobyggerprisen 2018

Utdeling av Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2018

Velkommen til årets utdeling av Brobyggerprisen Fritt Helsevalg. Årets vinner er professor Trygve Hausken, som er markant i forskning innen hjerne-tarm aksen og har gjort seg bemerket innen behandling av IBS og Crohns Sykdom, samt andre magesykdommer.

Hausken vil selv holde et foredrag om eget virke før utdelingen og det vil være rom for spørsmål og svar til slutt.

Utdelingen:
Utdelingen skjer torsdag den 17. januar kl. 18.00 i Citybox Oslo sine lokaler i Prinsens gate 6 (ikke langt fra krysset Skippergata/Prinsensgate).
Hjertelig velkommen skal du være. Det er ingen påmelding til arrangementet og det er plass til 49 sitteplasser og ca. like mange ståplasser ved stor pågang. Håper vi sees den 17.

Om prisvinneren:

Trygve Hausken (f. 1951) er spesialist i indremedisin og i fordøyelsessykdommer og professor i gastroenterologi og ernæring ved Haukeland universitetssykehus og ved Klinisk institutt 1, Universitetet i Bergen.

Hausken ble tildelt 6 millioner NOK fra Forskningsrådets FRIMEDBIO midler på prosjektet «Gut Feelings: Brain-gut-microbiota interaction in functional gastrointestinal disorders».

Fra nominasjonen: «En enestående person og menneske av «den gamle sorten» – som våger å tenke selv, har et stort hjerte for å hjelpe pasientene, bidra til kompetanseheving, forskning og utvikling på universitetet, og ikke minst internasjonalt engasjert. Han jobber primært med gastro/mage/tarm, men er 110 % fokusert på at hver enkelt pasient er individuell og kan ha behov for tverrfaglig oppfølging»

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *