Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Fellesaksjon for gjeninnføring av mva-unntak

Utøver- og brukerorganisasjoner krever gjeninnføring av mva-unntak på komplementær- og alternativ behandling (KAM) utført av registrerte behandlere.

Som et delinitiativ til seminaret om mva-unntaket i august, ble et nytt initiativ til; en fellesaksjon med mål om å samle utøverorganisasjoner til to krav om å gjeninnføre mva-unntaket på KAM.

De to kravene er:

  1. mva-unntak for helsetjenester innenfor komplementær- og alternativ behandling skal gjeninnføres.
  2. mva-unntak skal gjelde utøvere av alternativ behandling som står oppført i Registeret for utøvere av alternativ behandling (RUAB) og helsepersonell som tilbyr komplementær- og alternativ medisin. (KAM)

– I tillegg er kravene supplementert med begrunnelser.

Les hele grunndokumentet her

Holistisk Forbund, Fritt Helsevalg, Hvite Ørn og mvafribehandling.no står bak initiativet.

Følgende utøverorganisasjoner har i skrivende stund valgt å tilslutte seg:

Norges Massasjeforbund, Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon, Norsk Gestalt-terapeutforening, Norges Landsforbund av Homøopraktikere, Nevrorefleksologforeningen, Enhetsterapiforeningen, Norsk forening for Psykosynteseterapeuter, Norsk forening for EQ-terapeuter, Norsk forening for Analytisk Psykologi, Norsk Traumeterapeutforening, Det Norske Healerforbundet, Norsk Psykosynteseforening, Norsk forening for Integrativ terapi, Norsk forening for integrative og komplementære terapeuter, Kunstterapiforeningen Norge, Norsk Spiritualistisk Healerforbund, Norsk Forbund for Psykoterapi, Psykodrama-foreningen i Norge, Norsk Helse-coachforbund, Forening for Ernæringsveiledere med bachelor i ernæring, Forening for Coaching og NLP, Norske Rosenterapeuters Forening, Den Norske Kinesiologforeningen, Norsk Forbund for Hud og Kroppspleie, Foreningen for Thaimassasje i Norge, Norske Kvantemedisinere.

Fellesaksjonens grunndokument har blitt sendt til alle politiske partier, Helse- og omsorgsdepartementet, Finansdepartementet, Arbeids- og sosialkomitéen og tilsvarende komitéer på Stortinget, samt til statsministerens kontor. Målet vil være å vise en felles front i en sak hvor norske politikere har valgt å økonomisk straffe enkeltindivider som tar ansvar for egen helse, spesielt den delen av befolkningen som ikke står sterkt økonomisk.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *