Send oss e-post info@fritthelsevalg.no
Ring oss (+47) 47 95 71 78
Bli medlem

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2015

Vinner av brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2015 er:

Helhetsmedisinsk tannlege og homeopat Pål Hermansen. Pål er tannlege, homeopat, forfatter og fotograf. Prisen vil utdeles på Norges naturmedisinsk fagkongress på Sundvollen lørdag den 31. oktober.

Pål Hermansen, som helhetsmedisinsk tannlege, er like opptatt av hva som skjer i pasientens kropp som tilstanden i munnen og tennene, og av hvordan ting henger sammen i hele kroppen. Kronisk syke, som ikke får hjelp av leger eller alternative terapeuter, blir ofte bedre etter å ha vært hos ham. Og han foretar alltid en individuell vurdering av sine pasienter.

Hvis vi vil befri kroppen for unødvendige påkjenninger, er det derfor logisk først å rydde opp i munnen, sier tannlege Hermansen! Fjern betennelser og metaller fra kroppen, sier han. Metaller hører kort og godt ikke hjemme i kroppen, fordi de kan påvirke biologiske systemer. Dette gjelder spesielt for folk som er følsomme for strøm. Han lærte lite om dette på selve studiet men orienterte seg videre på egen hånd og fikk et bredere innblikk i et viktig og sammensatt problemområde.

Pål Hermansens interesse for naturmedisin ble vekket lenge før han begynte på tannlegestudiet. Etter endt studie i 1979, tok han en fireårig utdannelse til homeopat ved Norsk Akademi for naturmedisin (NAN). Der lærte han også en god del om urtemedisin, akupunktur og øreakupunktur. Hans motto som tannlege er: «Jo mindre tannbehandling, desto bedre tannhelse!» Dette fordi undersøkelser viser at jo mer tannbehandling du får gjennom livet, desto mer behandling vil du trenge fremover!

Han har også utgitt 30 bøker om planter og plantemedisin, som han illustrerte med egne bilder – da han også er naturfotograf! En av de viktigste bøkene hans er: «Frø til verden» som kom ut i 2013 og var initiert av Landbruks- og matdepartementet i forbindelse med 5-års jubileet for frøhvelvet på Svalbard. Her kommer han inn på helheten landbruk/miljø/helse.

Han har også studert mikrobiologi i Oslo 1985 – 1986

Fra 2004 til 2008 tok han en bachelorgrad i kunst og fotografi på en privat kunsthøyskole ( Robert Meyer College of Art, Oslo). Og det må også sies at han er rangert som en av de ti ledende samtids-fotografene i klassen natur!

De 30 siste årene har Pål Hermansen arbeidet både som tannlege og fotograf.

Vi i Fritt Helsevalg gratulerer Pål så mye med Brobyggerprisen 2015.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *